torsdag 31 juli 2008

Tidsmaskinen

Sitter hemma och lyssnar på morgonradio från 1994. Stationen är Z 102, en av föregångarna till populära Rix FM (Z-radio ägdes av MTG som i och med att de gick samman med P6, vilka kontrollerades av SRU, bildade Radio Rix. Radio Rix blev Rix FM först 1998).

På nyheterna två minuter över sex rapporteras om problemet med att allt mer transporter går med lastbil istället för med mer miljövänliga alternativ. Känns det igen? Tjugo över sju intervjuar Gert Fylking (jodå, samma man som i morgonradio numera) en blyg biolog om mördarsnigelns härjningar. Ankaret avslutar med det profetiska "Ooo, vad otäckt med mördarsniglar". Medan Fylking sedan gör en rasande lång och långsam intervju om elevinflytande i den svenska skolan (det var lite mer allvarstyngt på den tiden) hör man hur det stackars ankaret nästan somnar i bakgrunden. Sedan öppnar de fönstret i studion: "Ooo, vad härligt, nu ska vi släppa in våren". Shiny Happy People. "Z 102, en perfekt låt på en perfekt dag". Göran Långsved på telefon, han arbetar med Stockholms OS-ansökan. Ankaret: "Det är mycket roligare med sommar-OS än med vinter-OS tycker jag". Göran: "Det är såhär att det här bestämmer man inte... förrän... eh, september 1997". Hisnande.

Gert: "Jag måste plantera om alla blommor. Det ska man ju göra i mars". Ankaret: "Alldeles straxt ska du få nyheter. Och sedan The Pretenders med Middle of the road". Just det.

Inga kommentarer: